Kuharica, recepti i savjeti

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Predjela PredjelaJuhe JuheMeso MesoVariva i povrće Variva i povrćeRibe RibePrilozi PriloziJela od tijesta Jela od tijestaBrza hrana Brza hranaSlastice SlasticeNapici NapiciVegetarijana Vegetarijana. .
Home >> Pite, popečci, omleti >> Pita od špinata

Pita od špinata

E-mail Ispis PDF

50 dkg špinata

1 žlica ulja

6 komada mladog luka, sitno nasjeckanog

15 dkg feta sira, izmrvljenog

10 dkg cheddar sira (ili nekog drugog tvrdog sira), naribanog

5 jaja, lagano istučenih

sol, papar

16 listova tijesta za savijače

1/3 šalice (0.8 dcl) maslinovog ulja

Za premazivanje: 1 jaje, lagano tučeno i 1 žlica maka

 

Zagrijte pećnicu na 210°C (plin 6-7). Lim za pečenje premažite uljem. Špinat dobro operite i sitno narežite. U posudi zakipite vodu i potopite špinat, pa kuhajte 2 - 3 minute da špinat omekani. Isperite i dobro ocijedite.

U tavici zagrijte ulje i pržite mladi luk dok ne omekša. U posebnu zdjelu prebacite luk, dodajte špinat, sir, jaja, sol, papar. Dobro promiješajte.

List tijesta stavite na namašćeni lim, premažite ga maslinovim uljem i poklopite slijeećim listom tijesta. Ponovite tako dok ne potrošite 7 listova. Na sedmi list stavite nadjev od špinata i poklopite ostalim listovima tijesta, koje također svaki premažite uljem. Zadnji list premažite jajetom i pospite makom.

Pecite 30-40 minuta odn. dok tijesto ne dobije zlatnu boju.

Savjet:

Umjesto maka možete upotrijebiti i sjemenke sezama.

 
Twitter

 
Pošaljite prigodnu razglednicu, čestitku...



Baner
Božić, Nova godina, blagdanski stol, prijedlog jelovnika i slastica
Baner
Detektori plina, pokloni, webshop,