Carsko meso iz pećnice

Posted in Svinjetina

carsko meso

1 - 1,2 kg carskog mesa
žlica senfa
3 češnja češnjaka
malo limunovog soka
sol i papar


Carsko meso operite, posušite papirnatim ubrusom, pa izrežite na komade.

Za marinadu pomiješajte senf,malo limunovog soka i sitno sjeckani češnjak te posolite i popaprite.

Kožu carskog mesa posolite  po ukusu, a ostatak mesa dobro premažite marinadom.

Tako pripremljeno meso ostavite da se marinira najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.

Meso zatim premijestite u posudu za pečenje, prelijte ga uljem i podlijte sa malo vode te pecite na 200 stupnjeva oko 15-20 min.

Nakon toga ga prekrijte aluminijskom folijom i pecite još otprilike sat vremena povremeno podlijevajući po potrebi.

Zatim skinite foliju i pecite dok se koža ne zažari i ne dobije lijepu boju.

Uz meso poslužite prilog od prženih krumpira ili pirjane riže.

Priče iz bakine kuhinje