Štruca od mljevenog mesa

Posted in Svinjetina

štruca od mljevenog mesa50 dkg mljevenog mesa
1 jaje
3 žlice krušnih mrvica namočenih u mlijeku (ili stara kifla u mlijeku)
1 crveni luk
malo soli, mljevene parike, papra
1 crvena paprika
30 dkg gaude



Najprije namočite krušne mrvice ili stari kruh u mlijeko.

Dodajte mljeveno meso, 1 jaje, nasjeckani luk i sve začine.

Dobro izmiješajte smjesu, ali ne previše, jer miješanjem smjesa postaje tvrđa.

Trebate postići da se svi sastojci homogeniziraju.

U veću nauljenu tepsiju stavite dobivenu smjesu, oblikujte štrucu po dužini i napravite udubljenje.

Papriku narežite uzdužno kao i gaudu.

Trake sira i paprike stavite u udubljenje štruce i zatvorite štrucu tako da sir i paprika ostanu u sredini.

Sa strane štruce možete staviti peći krumpir, šampinjone, papriku, luk i slično.

Priče iz bakine kuhinje