Kuharica, recepti i savjeti

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Predjela PredjelaJuhe JuheMeso MesoVariva i povrće Variva i povrćeRibe RibePrilozi PriloziJela od tijesta Jela od tijestaBrza hrana Brza hranaSlastice SlasticeNapici NapiciVegetarijana Vegetarijana. .
Home >> Perad >> Patka s umakom od naranče

Patka s umakom od naranče

E-mail Ispis PDF

pečena patka1 patka
malo maslaca
3 naranče
1 čaša bijelog vina
malo soli


Stavite malo soli i komadić maslaca u patku.

Zamastite tepsiju s malo maslaca ili ulja.

Zagrijte tepsiju oko 2-3 minute te potom stavite patku u tepsiju i tako pecite oko 30 minuta.

Poslije toga ulijte bijelo vino u tepsiju pred sam kraj pečenja i pustite da kuha nekoliko minuta.

Provjerite da li je patka pečena ubadanjem vilice u najdeblje dijelove.

Ogulite naranču i izrežite koru na tanke trake, koje treba obariti u jakoj vrućoj vodi oko 1-2 minute.

Iscijedite dvije naranče. Skinite masnoću sa soka od pečenja patke i dodajte sok od naranče i tanke trake narančine kore.

Zagrijte umak minutu-dvije i poslužite patku prelivenu umakom.

 
Twitter


Baner
Božić, Nova godina, blagdanski stol, prijedlog jelovnika i slastica
Baner
Detektori plina, pokloni, webshop,