Kuharica, recepti i savjeti

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Predjela PredjelaJuhe JuheMeso MesoVariva i povrće Variva i povrćeRibe RibePrilozi PriloziJela od tijesta Jela od tijestaBrza hrana Brza hranaSlastice SlasticeNapici NapiciVegetarijana Vegetarijana. .
Home >> Morske ribe >> Bakalar na lešo

Bakalar na lešo

E-mail Ispis PDF


70 dkg bakalara
1,5 kg krumpira
2 lovorova lista
zeleni papar i sol
peršin
ružmarin
4 režnja češnjaka
1,5 dl maslinova ulja

 

 

 

 

 


Bakalar močiti 48 sati, uz često mijenjanje vode. Isprati, odvojiti od kostiju i kože. Kuhati u tri litre vode s krumpirima (u komadu), lovorovim listom, i paprom. Kad se krumpir raskuha, dodati maslinovo ulje, peršin, ružmarin i zgnječeni češnjak. Posoliti,  ostaviti na vatri dok se sastojci ne povežu, po potrebi dodatno usitniti krumpir. Dobro protresti, poklopiti, ostaviti 15-ak minuta da odstoji i poslužiti.

 


Baner
Božić, Nova godina, blagdanski stol, prijedlog jelovnika i slastica
Baner
Detektori plina, pokloni, webshop,