Kuharica, recepti i savjeti

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Predjela PredjelaJuhe JuheMeso MesoVariva i povrće Variva i povrćeRibe RibePrilozi PriloziJela od tijesta Jela od tijestaBrza hrana Brza hranaSlastice SlasticeNapici NapiciVegetarijana Vegetarijana. .
Home >> Kolači >> Zagrebačke kremšnite

Zagrebačke kremšnite

E-mail Ispis PDF

Tijesto:

4 žutanjka

25 dkg šećera

2 male šalice mlijeka

3 šalice ulja

25 dkg brašna

1 prašak za pecivo

snijeg od 4 bjelanjka

3 žlice kakao praha

 

Miješajte žutanjke sa šećerom pjenasto, dolijte ulje i miješajte dok masa ne postane pjenušava. Dodajte mlijeko. Prosijte brašno sa praškom za pecivo i umiješajte u smjesu žutanjaka. Dobro izmješajte da ne bude grudica. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Masu prepolovite; jedan dio ostavite žut, a u drugi dio umiješajte kakao prah.

Svaki list tijesta (žuti i smeđi) pecite odvojeno u prethodno zagrijanoj pećnici 20ak minuta na 180ºC.

 

Žuti nadjev:

5 žutanjaka

4 žlice šećera

1 vanili šećer

6 žlica brašna

8 dcl mlijeka

15 dkg maslaca

Pomiješajte žutanjke, šećer i vanili šećer sa brašnom, dolijte mlijeko i sve stavite kuhati na laganu vatru. Neprestano miješajući da ne zagori, kuhajte dok krema ne bude kuhana, odn. dok se ne zgusne. Ohladite dobro. U ohlađenu kremu umiješajte maslac.

 

Bijeli nadjev:

5 bjelanjaka

10 žlica šećra

Bjelanjke miksajte u čvrsti snijeg, dodajte šećer i dobro izmješajte. Dobiveni snijeg kuhajte na pari dok se ne počne odvajati od stijenki posude.

 

Glazura od čokolade:

10 dkg čokolade za kuhanje natrgajte na komadiće, dodajte 1 žlicu mlijeka, 1 žlicu maslaca i lagano otopite na pari (ili najmanjoj vatri na štednjaku).

 

Slažite redom: smeđi biskvit namažite žutim nadjevom, poklopite žutim biskvitom. Preko žutog biskvita premažite bijeli nadjev. Preko svega prelijte glazuru od čokolade.

 

 

Twitter

 
Pošaljite prigodnu razglednicu, čestitku...



Baner
Božić, Nova godina, blagdanski stol, prijedlog jelovnika i slastica
Baner
Detektori plina, pokloni, webshop,