Kuharica, recepti i savjeti

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Predjela PredjelaJuhe JuheMeso MesoVariva i povrće Variva i povrćeRibe RibePrilozi PriloziJela od tijesta Jela od tijestaBrza hrana Brza hranaSlastice SlasticeNapici NapiciVegetarijana Vegetarijana. .
Home >> Kolači >> Zagrebačke kremšnite

Zagrebačke kremšnite

E-mail Ispis PDF

Tijesto:

4 žutanjka

25 dkg šećera

2 male šalice mlijeka

3 šalice ulja

25 dkg brašna

1 prašak za pecivo

snijeg od 4 bjelanjka

3 žlice kakao praha

 

Miješajte žutanjke sa šećerom pjenasto, dolijte ulje i miješajte dok masa ne postane pjenušava. Dodajte mlijeko. Prosijte brašno sa praškom za pecivo i umiješajte u smjesu žutanjaka. Dobro izmješajte da ne bude grudica. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Masu prepolovite; jedan dio ostavite žut, a u drugi dio umiješajte kakao prah.

Svaki list tijesta (žuti i smeđi) pecite odvojeno u prethodno zagrijanoj pećnici 20ak minuta na 180ºC.

 

Žuti nadjev:

5 žutanjaka

4 žlice šećera

1 vanili šećer

6 žlica brašna

8 dcl mlijeka

15 dkg maslaca

Pomiješajte žutanjke, šećer i vanili šećer sa brašnom, dolijte mlijeko i sve stavite kuhati na laganu vatru. Neprestano miješajući da ne zagori, kuhajte dok krema ne bude kuhana, odn. dok se ne zgusne. Ohladite dobro. U ohlađenu kremu umiješajte maslac.

 

Bijeli nadjev:

5 bjelanjaka

10 žlica šećra

Bjelanjke miksajte u čvrsti snijeg, dodajte šećer i dobro izmješajte. Dobiveni snijeg kuhajte na pari dok se ne počne odvajati od stijenki posude.

 

Glazura od čokolade:

10 dkg čokolade za kuhanje natrgajte na komadiće, dodajte 1 žlicu mlijeka, 1 žlicu maslaca i lagano otopite na pari (ili najmanjoj vatri na štednjaku).

 

Slažite redom: smeđi biskvit namažite žutim nadjevom, poklopite žutim biskvitom. Preko žutog biskvita premažite bijeli nadjev. Preko svega prelijte glazuru od čokolade.

 

 



Baner
Božić, Nova godina, blagdanski stol, prijedlog jelovnika i slastica
Baner
Detektori plina, pokloni, webshop,