Juha od graška i brokule

Posted in Guste Juhe

grasak 200 g graška
200 g brokule
3 žlice maslinova ulja
1 krumpir
1 glavica crvenog luka
1 mrkva
sol i papar
1/4 šalice nasjeckanog kopra
1/2 žličice chilija
voda
popržene kockice starog kruha



U loncu zagrijte ulje, na ulju popržite luk na male kockice, dodajte naribanu mrkvu i pričekajte dok sve dobro ne uvene.

Na luk i mrkvu stavite grašak, brokulu i nasjeckani krumpir na kockice, neka se sve dobro zapeče.

Prelijte povrće vodom i pustite da se kuha oko pola sata. Dodajte papar, sol, nasjeckani kopar i chili.

Kada povrće omekša, usitnite ga štapnim mikserom, dok juha ne postane glatka.

Ako nemate štapni mikser, prije pripremanja povrće nasjeckajte na što manje kockice, na taj način ćete postići gustoću.

Prije serviranja na tavi popržite stari kruh na kockice, stavite ga u juhu netom prije serviranja, prelijte maslinovim uljem i pospite nasjeckanim koprom.

Priče iz bakine kuhinje